Asta ne mai lipsea. Vine CICLONUL !!!

Distribuie articolul


Ciclonul care se formează chiar în orele acestea peste Marea Neagră stârnește îngrijorarea. Diana Giurgiu, meteorolog de serviciu la ANM.


Aceasta a făcut câteva precizări importante legate de evoluția și impactul acestui fenomen meteo extrem de rar. „Ciclonul despre care vorbim se va deplasa treptat, în această noapte, spre bazinul vestic al Mării Negre și va afecta, într-adevăr, sud-estul și estul țării, la început mai ales zonele de sud-est, apoi în extindere treptată pe parcursul zilei de mâine în jumătatea de est a țării, unde vom avea ploi însemnate cantitativ, cu cantități însemnate de apă de peste 20-25 și, pe arii restrânse, de peste 35 de litri, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Până la ce se va întâmpla la noapte, astăzi vom avem parte și de manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, în Oltenia și, pe arii restrânse, în sudul Transilvaniei, dar și în Crișana – tot cu ploi cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului”, a afirmat Diana Giurgiu.


Întrebată cum va influența acest ciclon temperaturile, meteorologul a răspuns:

„Temperaturile se vor încadra în această perioadă, în general, între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului”.
Cât despre durata acestui episod de vreme rea, meteorologul a spus că, din păcate, vom avea parte și în zilele următoare de o vreme instabilă, „în deosebi în jumătatea de est a țării”.


Vești bune nu vin nici pentru cei care abia așteptau acest weekend prelungit ca urmare a sărbătorii Rusaliilor, și asta deoarece meteorologii spun că vom avea parte, în continuare, de o vreme schimbătoare, cu averse în reprize.


Distribuie articolul

You May Also Like