De azi, a doua etapă de vaccinare!

Distribuie articolul

Începând de astăzi de la ora 15, va fi demarată cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. Programările pot fi făcute atât pe platforma creată în acest scop, cât și prin call-center.


Persoanele trecute de 65 de ani și unele categorii de bolnavi cronici se pot programa online, aceasta neputând fi făcută decât pentru cel mult zece membri ai familiei, dacă au peste 65 de ani.


De asemenea, salariații care lucrează în domenii esențiale pot să se programeze doar prin intermediul angajatorului.


Platforma online pentru gălățenii care se încadrează în cea de-a doua etapă a campaniei poate fi găsită pe site-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro iar numărul de call-center este 021.414.44.25.
Programări se pot face și prin intermediul medicului de familie sau prin aparținători.
Celelalte categorii de persoane ce se pot înscrie o vor putea face de luni, 18 ianuarie.


În momentul în care se programează prima vaccinare, se stabilește și cea de-a doua, rapelul.
A doua doză trebuie făcută după 21 de zile în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech, și la 28 de zile, în cazul vaccinului de la Moderna.


În cea de-a doua etapă de vaccinare vor intra persoanele trecute de 65 de ani, beneficiarii din centrele sociale, pacienții cronici și lucrătorii din domeniile esențiale.


Bolile cronice din listă includ: diabetul, obezitatea, alte afecțiuni metabolice, inclusive boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, cele oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiunile hepatice, autoimune, și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA.


Vor fi vaccinați și angajații din domeniile Apărării, ordine publică, siguranță națională, autorități judecătorești, din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție), medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din Parlament, președinție, culte religioase.


Distribuie articolul

You May Also Like