Președintele României a anunțat numele premierului desemnat

Distribuie articolul

Nu au fost surprize la Palatul Cotroceni. După mai multe runde de negocieri, președintele României, Klaus Iohannis a anunțat numele premierului desemnat să formeze viitorul Guvern. Acesta este Ludovic Orban, președintele PNL.

Liberalii vor forma viitorul cabinet avându-l în frunte pe Ludovic Orban. În câteva zile, liderul liberal va anunța componența Guvernului și apoi se va prezenta cu echipa în fața Parlamentului pentru votul de învestitură.

Cine este premierul desemnat

Potrivit Wikipedia, Ludovic Orban s-a născut la data de 25 mai 1963, în municipiul Brașov. Este fratele mai mic al lui Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism și fost ministru. Premierul desemnat a absolvit cursurile Facultății de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Universității Brașov (1988) și studii postuniversitare la Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (1993). A lucrat ca inginer și redactor la un ziar.

În anul 1992 devine membru al PNL – Aripa Tânără (PNL-AT), transformat ulterior în PL ’93. Este ales din partea acestui partid în posturile de consilier local în Consiliul Sectorului 3 București (1992-1996) și consilier local în Consiliul Sectorului 1 București (1996-1997), demisionând din ultimul post în anul 1997. În 1998 devine membru PNL prin fuziunea PL ’93 cu PNL. A fost secretar de stat, ministru al Transporturilor și viceprimar al municipiului București.

Orban a ajuns președintele PNL București în noiembrie, 2002, iar în martie, 2009, a fost ales prim-vicepreședinte al PNL. La congresul din 17 iunie 2017, Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL, fiind votat de aproape 80% din delegații liberali prezenți la congres.

Ludovic Orban este căsătorit, are un copil și vorbește limbile engleză și franceză (fluent) și germană și maghiară (noțiuni de bază).


Distribuie articolul

You May Also Like