Ce porcărie! Porcii nu mai pot fi sacrificați decât în prezența unui medic veterinar

Distribuie articolul

Reguli noi pentru sacrificarea porcului de Crăciun. Conform unui ordin conceput de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, animalele nu mai pot fi sacrificate decât în prezența unui medic veterinar.

Prevederea a intrat în vigoare săptămâna trecută, iar primăriile au fost înștiințate de Direcțiile sanitar veterinare din țară. Noua regulă stârnește mari nemulțumiri în condițiile în care numeroase localități rurale nu au medici veterinari.

În cadrul ordinului de ministru mai există o modificare conform căreia țăranii nu mai au voie să crească decât cel mult cinci porci. Actul normativ conceput de fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, stabilește că o gospodărie nu poate avea mai mult de cinci porci, indiferent de vârsta sau de greutatea lor. Altfel spus, o purcea care fată mai mulți purcei îl va obliga pe proprietar să declare animalele și să se înregistreze la Registrul Comerțului, devenind astfel o mini fermă.

Cei care nu îndeplinesc procedurile legale ar putea fi sancționați dacă noul ministru al Agriculturii nu va modifica sau anula actul normativ.


Distribuie articolul

You May Also Like