Cursuri suspendate din cauza frigului. Trei școli din Galați au fost închise

Distribuie articolul

O școală generală și două colegii din orașul Galați au cursurile suspendate din cauza frigului, în condițiile în care unitățile nu au încălzire. Este vorba despre Școala nr.17 și despre liceele CFR și Auto unde nu se fac ore luni și marți, cel puțin.

Luni dimineață, peste o mie de elevi au bătut de pomană drumul până la școală. Orele pierdute vor fi recuperate anunță autoritățile școlare. În alte 10 instituții școlare, elevii și profesorii tremură de frig, orele de curs fiind scurtate.

„În celelalte unități cu probleme au fost reduse orele, ca număr de minute. Erau 17 unități pe listă, cei de la Distrigaz lucrează, ni s-a promis că în câteva zile se va rezolva problema la cele mai multe școli. Nimeni nu vrea vacanță acum, nu le convine nici lor pentru că trebuie să recupereze orele pierdute”, a declarat Oana Enache, purtătorul de cuvânt al IȘJ Galați.

Toate școlile menționate au centrale termice, dar acestea nu pot fi folosite deoarece lucrările comandate de Primărie privind instalarea de surse de încălzire au început târziu, iar unitățile de învățământ așteaptă autorizațiile pentru racordarea la rețeaua de gaz. Reprezentanții municipalității spun că problema fi rezolvată în următoarele zile, la șase dintre unitățile afectate sistemul de termoficare urmând să fie pornit până marți.

Anul acesta, Primăria Galați a decis să închidă sistemul centralizat de termoficare. Clienții rețelei urbane au primit ajutoare de la bugetul local în valoare de 3.000 de lei pentru achiziționarea de centrale termice, electrice, panouri radiante, calorifere ori boilere sau orice sistem alternativ de încălzire a locuinței și de producere a apei calde. În paralel, Primăria a demarat un proiect privind transformarea punctelor termice din Galați în 24 de microcentrale de cartier alimentate cu gaz care vor produce agent termic pentru aproximativ 7.000 de apartamente și instituții.


Distribuie articolul

You May Also Like