Crucile de la marginea șoselelor, vor fi îndepărtate

Distribuie articolul

Scandalul crucilor ridicate pe marginea drumurilor ia amploare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pornit o campanie de identificare a celor care au pus terenuri la dispoziție pentru ridicarea monumentelor.

„Am demarat o procedură de identificare a proprietarilor sau a persoanelor care au ridicat aceste edificii religioase. În acest sens, direcțiile de drumuri județene sau drumuri naționale au depus notificări către primăriile din zonele respective pentru a putea înștiința proprietarii să intre în legalitate”, susțin cei de la CNAIR.

Conform sursei citate, CNAIR trebuie să-și dea acordul pentru edificiile cu tematică religioasă ridicate, dar nu este clar ce pași trebuie să parcurgă proprietarii crucilor.

Mai rău, se invocă un ordin al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor emis la 16 august 2016 care prevedea ca toate obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară să fie îndepărtate, în urma unei ample campanii care a plecat însă de la crucile de mici dimensiuni pe care românii le amplasau pe marginea drumurilor în urma producerii de accidente mortale.

Ordinul în cauză se referea inclusiv la monumente, adică și la construcții de dimensiuni mari.


Distribuie articolul

You May Also Like