Criză de personal la UPU Galați. Gărzile sunt acoperite de medici rezidenți și de voluntari

Distribuie articolul

Unitatea de Primiri Urgențe a celui mai mare spital din județul Galați funcționează cu personal insuficient. Potrivit unui raport întocmit de reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei, la UPU este nevoie de cel puțin 67 de noi angajați. Pentru că posturile sunt blocate, conducerea secției apelează la medici rezidenți fără post și la voluntari care îi înlocuiesc pe angajați în timpul gărzilor.

Conform documentelor, UPU Galați are nevoie de 10 medici, șapte asistenți medicali, o infirmieră, 10 brancardieri, 30 de îngrijitoare, un administrator, un specialist IT, patru asistenți sociali și trei registratori medicali. În total, 67 de persoane care sunt înlocuite cu voluntari și medici rezidenți.

„Gărzile nu le putem acoperi doar cu personalul nostru. De aceea, în cazul medicilor, recurgem la medicii rezidenți, fără post. Asistentele, infirmierele, acestea sunt înlocuite în timpul gărzilor de voluntari. Cea mai mare problemă este la nivelul personalului auxiliar, dar avem și o mare nevoie de medici. Săptămânal eu fac referate pentru a solicita angajarea de personal. Avem și cereri, sunt medici rezidenți și asistenți care s-ar angaja la noi dar trebuie să avem posturile disponibile, să fie aprobate de autorități”, a explicat Angel Trifan, coordonatorul UPU-SMURD Galați.

Bineînțeles, personalul insuficient nu este singura problemă cu care se confruntă spitalul gălățean. Potrivit raportului, aprovizionarea cu materiale sanitare nu se face la timp și în cantitățile solicitate.  Chiar dacă aparatura este suficientă, unitatea nu primește la timp cantitățile necesare de dezinfectanți și de medicamente.

„Nu se asigură aprovizionarea la timp și integral conform necesarului de materiale sanitare, reactivi, dezinfectanți și medicamente ca urmare a subfinanțării Serviciului UPU-SMURD de către Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a Județului Galați”, se arată în documentul semnat de conducerea Spitalului Județean din Galați.

UPU Galați mai are nevoie de două dispozitive mecanice de masaj cardiac pentru elicopter și ambulanța de terapie intensivă dar și de o mașină pentru transportul medicilor în timpul misiunilor. Pentru aceste dotări, spitalul gălățean va solicita fonduri de la Ministerul Sănătății.


Distribuie articolul

You May Also Like