Război în CJ: puterea și opoziția au opinii diferite în ceea ce privește bugetul instituției

Distribuie articolul

Consiliul Județului Galați are un nou buget dar acesta ridică numeroase semne de întrebare. Proiectul a fost aprobat de majoritatea PSD-ALDE, dar reprezentanții puterii și ai opoziției au puncte de vedere diferite. De aceea, consilierii Județeni ai PNL au refuzat să voteze varianta propusă de conducerea CJ.

Principala nemulțumire a reprezentanților PNL este legată de deficitul bugetar pentru secțiunea dezvoltare.

„Veniturile totale pentru această secțiune însumează doar 88660 mii lei,  pe când  cheltuielile ajung la suma de  151419 mii lei,  ceea ce înseamnă un deficit de 62759 mii lei, care va fi finanțat din excedentul anilor trecuți. Pe lângă acest deficit,  există o problemă și în ceea ce privește sumele alocate cheltuielilor de funcționare. Pentru anul 2018,  se pot acoperi integral doar cheltuielile de funcționare a Consiliului Județean. Instituțiile din subordinea acestuia precum: Direcția generală de asistență socială și protecția copilului, Direcția Generală de evidență a persoanelor și Serviciul Public de administrare a domeniului public și privat al județului Galați,  vor aștepta bani de la Guvern pentru a acoperi deficitul din lunile noiembrie și decembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al grupului de consilieri județeni PNL.

Liberalii s-au împotrivit alocării unor sume importante de bani pentru realizarea unor studii de fezabilitate la Pădurea Gârboavele și la Balta Zătun. Asta în condițiile în care cele două zone de agrement sunt prinse deja în alte proiecte de modernizare. De asemenea, aleșii PNL sunt nemulțumiți de sumele alocate de la buget pentru modernizarea drumurilor din județ.

„Tot la capitolul investiții sumele alocate nu sunt în concordanță cu realitatea și necesitățile județului nostru, astfel pentru  modernizarea drumurilor județene s-au alocat doar 8000 mii de lei, iar pentru documentația tehnico-economică de transporturi s-au alocat 9285 mii lei.  Motivul pentru care analiza costă cu 1285 mii lei mai mult decât realizarea lucrărilor efective de modernizare nu a primit nicio explicație plauzibilă”, au susținut consilierii locali PNL.

Nu în cele din urmă, consilierii din opoziție au solicitat conducerii CJ să finanțeze activități sportive. În 2018, pentru sport nu a fost alocat nici un leu de la buget, președintele Costel Fotea susținând că este nevoie de stabilirea unor criterii clare pentru finanțarea sportivilor. De aceea, problema ar putea fi rezolvată în partea a doua a anului, la rectificarea bugetară din vară.


Distribuie articolul

You May Also Like