Criminalitatea juvenilă- dialog deschis între minori deținuti și studenții de la Drept

Distribuie articolul

Luni, 11 decembrie, incepând cu ora 12.00, va avea loc un eveniment în cadrul căruia tineri care au săvârșit infracțiuni contra vieții vor descrie faptele la masa rotundă cu tema Criminalitatea juvenilă. Răspunderea penală a minorului, subiect activ al infracțiunilor contra vieții.

Organizatorii acestui eveniment, Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” – Cercul științific studențesc de drept public ”Nicolae Titulescu” și Centrul de detenție Tichilești – Brăila, doresc ca prin această interacțiune dintre tinerii deținuți și studenți, viitori profesioniști în domeniul Dreptului, să fie dezbătute, dincolo de abordarea teoretică, elemente complexe intrinseci multor discipline de studiu (psihologie judiciară, drept penal – parte generală, drept penal- parte specială, drept execuțional penal) din curricula Facultății de Drept.

Astfel, cu această ocazie, vor fi surprinse  aspecte relevante referitoare la poziția intelectivă a minorului care a săvârșit o asemenea faptă, la răspunderea penală a minorului, la modul în care acesta percepe urmările grave ale faptelor sale, la rolul măsurii educative de internare într-un centru de detenție în reeducarea minorului, la reintegrarea socială a minorului care a săvârșit o faptă penală,  la descrierea circumstanțelor și a modalităților faptice de săvârșire a infracțiunilor etc.

Locurile sunt limitate! În cazul în care doriți să participați, vă rugăm să transmiteți intenția la adresa de e/mail: alinadumitrache@univ-danubius.ro- informeză purtătorul de cuvânt – Univ. ”Danubius”, Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


Distribuie articolul

You May Also Like