Violența asupra femeilor, prevenție (și) cu aplicații mobile

Distribuie articolul

Începând cu anul 1991, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internațională a Drepturilor Omului) se derulează, la nivel internațional, cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Galați, în sprijinul victimelor violenței domestice – preponderent femei, cât și al celor care aleg să ajute în astfel de situații, în România, funcționează de 3 ani aplicația Bright Sky RO. Ea a fost accesată, până în prezent, de peste 92.000 de ori, a fost descărcată pe 13.000 de terminale și are în acest moment peste 9.000 de utilizatori activi.

În primele 10 luni ale anului 2023, polițiștii structurilor de analiză și prevenire a criminalității au desfășurat aproximativ 2.000 de activități cu tematica prevenirii violenței domestice, beneficiari fiind peste 87.000 de adulți și 29.600 de minori.

Aplicația Bright Sky RO a constituit o importantă resursă de informații și punct de plecare în dezbaterile pe această temă.

Bright Sky RO reprezintă o resursă digitală gratuită dedicată sprijinirii victimelor, o inițiativă a Fundației Vodafone realizată în parteneriat cu Poliția Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.

Aplicația conține o bază de date cu servicii de asistență și numere de contact, astfel încât utilizatorul poate lua legătura cu cel mai apropiat operator.

Aplicația este disponibilă, gratuit, în AppStore și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară și în versiunea web Bright Sky (bright-sky.org).


Distribuie articolul

You May Also Like