Creștem ușor dar sigur la infectările cu varianta Delta

Distribuie articolul

Dacă la nivel național în ultimele două săptămâni s-au înregistrat 244 de cazuri cu tulpina indiană, în județul Galați avem 21 de infectați cu această variantă. Deocamdată, suntem în coada ierarhiei cu 0,04 la mie, cele mai afectate județe fiind Ilfov (0,24), Constanța și Cluj (0,13), Timiș (0,12) și Călărași (0,11cazuri la mia de locuitori.)

În ceea ce privesc unitățile administrativ teritoriale gălățene, cele șase ce prezintă cazuri de persoane infectate cu tulpina Delta au fost în valurile anterioare, pe rând, în capul listei pentru diferite perioade de timp.

Ieri aveam cel mai mare procent la Cuca (0,48), Bălășești (0,43), Tulucești (0,26), Frumușița (0,18), Munteni (0,13) și municipiul Galați (0,07).
Conform declarațiilor de ieri ale șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, riscul ca România să intre în această toamnă în lockdown este minim deoarece numărul persoanelor vaccinate a sărit de cinci milioane pe lângă cele ce au trecut deja prin boală.

Chiar și-așa Starea de Alertă pe teritoriul României a fost prelungită deja, precedenta urmând a expira pe 11 august.
În altă ordine de idei, ministrul Educației Naționale, Sorin Câmpeanu, a declarat alaltăieri că pentru toți elevii, școala va începe în data de 13 septembrie, cu prezența fizică.

La rândul lui, premierul Florin Câțu a lansat iarăși o invitație la vaccin pentru cei ce nu au făcut-o până acum. Pe de altă parte, medicii din mai multe unități spitalicești nu sunt tocmai liniștiți, aceștia prefigurând iarăși o presiune prelungită pe ATI.


Distribuie articolul

You May Also Like