Intervenție complicată. O gălățeancă de 67 de ani a fost operată de o tumoare cerebrală de 5 centimetri

Distribuie articolul


O gălățeancă în vârstă de 67 de ani a fost operată de o tumoare cerebrală de 5 centimetri.

Tumoarea îi punea viața în pericol, iar medicii au decis să o opereze de urgență. Intervenția chirurgicală a fost complicată și a avut loc la Iași.


Femeia din Galați a ajuns la spitalul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași deoarece avea dureri puternice de cap. Medicii au descoperit că pacienta avea o tumoare cerebrală de aproximativ 5 centimetri. Deoarece viața femeii era în pericol, au decis să o opereze de urgență. Intervenția complicată s-a terminat cu bine pentru pacienta din Galați.


„Femeia de 67 de ani este din Galați și s-a adresat special spitalului nostru după ce a observat că durerile de cap nu-i cedează. În urma investigațiilor medicale s-a descoperit o tumoră cerebrală de aproximativ cinci cm, o tumoră voluminoasă care i-a pus viața în pericol. A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, tumora pacientei a fost una impresionantă atât prin mărime, cât și prin poziția ei, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Intervenția chirurgicala a fost fără complicații, s-a practicat o rezecție completă a leziunii”, a explicat Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.


Specialiștii spun că meningioamele sunt cele mai frecvente tumori ale sistemului nervos central. Sunt tumori care în proporție de 90% din cazuri sunt benigne, cu o creștere foarte lentă, ajungând la dimensiuni foarte mari până a fi diagnosticate.

Acestea cresc dintr-o membrană ce înveselește creierul și pot îngloba sau afecta vasele și nervii cranieni.

Foto: adevărul. ro


Distribuie articolul

You May Also Like