Crește valoarea burselor școlare acordate elevilor gălățeni

Distribuie articolul

Veste bună pentru elevii gălățeni: în anul școlar în curs nu doar numărul burselor va fi majorat, ci și valoarea lor. Astfel, în urma deciziei luate de consilierii locali în ședința de ieri, vor beneficia de o indexare cu 10%.

Aproape 8.000 de elevi gălățeni vor primi burse în acest an școlar, înregistrându-se o creștere de peste 25% față de anul trecut. Acest subiect a fost unul dintre cele mai disputate în ședința de ieri, existând opinii că ar trebui indexate cu indicele de inflație, că ar fi util un algoritm care să țină cont de creșterea salariului minim pe economie sau că ar trebui să fie stabilit un nou plafon, în cazul celor care obțin medii de peste 9.80.

În cele din urmă a fost adoptată în unanimitate propunerea de indexare cu 10% făcută de consilierul liberal Onuț Atanasiu, director adjunct al Colegiului Național ”Vasile Alecsandri”.

În ședința de joi s-a decis acordarea unui număr de 7.969 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Galaţi, astfel: 277  burse de performanță, 7.186 burse de merit, 28 burse de studiu și 478 burse de ajutor social. În anul precedent au fost în total 6.264 de bursieri, iar creșterea numărului lor cu aproximativ 25% se datorează faptului că mai mulți elevi îndeplinesc criteriile de acordare, respectiv au avut medii generale de cel puțin 8,50 și 10 purtare.

Până în prezent se acordau lunar 196 de lei pentru bursa de performanță, 52 de lei pentru cea de merit și 46 de lei pentru bursele de studiu sau de ajutor social. Toate vor fi indexate cu 10%.


Distribuie articolul

You May Also Like