Creșe supraglomerate. Pe listele de așteptare se află zeci de gălățeni

Distribuie articolul

Avem încă o dovadă că la Galați căruța cu proști s-a întors cu fundul în sus. Deși comunitatea are alte priorități, edilii își văd de bordurile lor. În orașul Galați există o cerere foarte mare pentru locurile la creșă care nu poate fi acoperită de instituțiile existente. Autoritățile spun că au planuri dar prin oraș nu apar decât borduri.

Așadar, în ultimii 30 de ani, primarii din Galați nu au fost în stare să construiască o creșă deși cererea este foarte mare. În prezent, la Galaţi funcţionează doar două creşe, iar acestea sunt pline ochi. Bonus, există o lungă listă de aşteptare care cuprinde numeroase cereri. 126 de părinți așteaptă eliberarea unui loc pentru a-şi înscrie copiii la creşă. Practic, doar pentru actualele cereri este nevoie de încă două creșe.

În perioada comunistă, în Galaţi funcţionau 36 creşe. Aproape toate au fost închise după Revoluție și acum mai sunt doar două care abia se văd din spatele bordurilor înalte. Din când în când primarii își aduc aminte despre această problemă și promit. Și apoi se întorc la prioritățile lor.


Distribuie articolul

You May Also Like