COVID 19. Părinții infectați pot fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor

Distribuie articolul

Părinții infectați cu virusul SARS CoV 2 pot fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor. Este decizia Ministerului Sănătății care intră în vigoare începând de luni, 13 septembrie.

Ministerul Sănătății a decis că părinții infectați cu virusul SARS-CoV-2 pot fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor. Decizia se aplica începând de astăzi și vizează unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric. La cerere, acestea pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19, a stabilit Ministerul Sănătății.

„Ministerul Sănătății a modificat Anexa nr. 1 si Anexa nr.2 la Ordinul ministrului sănătății nr. 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența”, scrie într-un comunicat de presă al MS.

Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară, a mai decis Ministerul Sănătății.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *