Covid 19 la unitatea de tancuri din Galați. 12 militari s-au infectat

Distribuie articolul

Un focar de Covid 19 a fost confirmat la unitatea de tancuri din Galați. 12 militari s-au infectat și primesc tratament medical. Alți 12 tanchiști au fost izolați la domiciliu deoarece au intrat în contact cu colegii lor infectați. DSP a făcut anchetă epidemiologică, iar medicii unității îi monitorizează pe militari.

Reprezentanții Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” au anunțat că 12 miitari sunt infectați cu SARS-CoV-2, iar alți 12 militari sunt în carantină la domiciliu deoarece au fost în contact direct cu cei bolnavi. La nivelul unității sunt luate permanent măsuri stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19 în rândul militarilor și suplimentarea activităților de dezinfecție a spațiilor și facilităților de instruire.

Primele cazuri de infectare au apărut în timpul unei activități de instrucție care s-a desfășurat recent în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan. Militarii care prezentau simptome COVID-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exercițiului.

Ulterior, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către unitățile spitalicești din municipiul Galați, pentru investigații suplimentare și testare COVID-19.

Reprezentanții unității militare precizează că  „după finalizarea activităților de instruire, întreg detașamentul participant la activitățile din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan a beneficiat de recuperările aferente timpului de lucru petrecut în poligon, mai puțin personalul infectat sau carantinat, care beneficiază de concediu medical”.


Distribuie articolul

You May Also Like