Consilierii locali sunt invitați să aprindă lumina pe străzile din Galați

Distribuie articolul

Am ajuns la mâna consilierilor locali. În ședința de vineri a Consiliului Local, aleșii vor decide viitorul pe termen scurt al sistemului de iluminat public. Concret, pe ordinea de zi a ședinței legislativului local, se va afla un proiect de hotărâre privitor la prelungirea cu cel mult șase luni a contractului pentru întreţinerea şi menţinerea în funcţiune a sistemului de iluminat public.

Iluminatul public în municipiul Galați funcționează cu sincope de foarte mult timp. Totuși, de la începutul săptămânii acest serviciu nu mai este administrat în mod oficial de nici o companie. Contractul cu firma Total Strada care a întreținut sistemul în ultimii doi ani a expirat iar Primăria nu a reușit să găsească o soluție. Licitația pentru desemnarea unui nou operator a avut loc în luna august dar nu s-a terminat încă din cauza unei contestații. Deoarece situația se poate prelungi până la finalul anului, reprezentanții Primăriei sunt nevoiți să prelungească pentru câteva luni contractul cu Total Strada care a expirat zilele trecute.  Pentru a fi pusă în aplicare, propunerea trebuie să fie votată de consilierii locali.

Contractul scos la licitație și contestat de un participant are valoarea de 580.000 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire este prețul cel mai mic.


Distribuie articolul

You May Also Like