Muncitori străini, exploatați la negru în Galați

Distribuie articolul

Poliția din Galați a depistat cinci cetățeni străini care munceau la negru, la diverși agenți economici locali. ”Polițiștii Serviciului Ordine Publică, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați,  Serviciului pentru Imigrări al Județului Galați și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, au desfășurat o acțiune pentru depistarea cetăţenilor străini care desfăşoară activităţi lucrative pe raza judeţului Galaţi , fără forme legale.

Astfel, au fost depistaţi încălcând dispozițile legale, 5 cetăţeni străini, 3 din Republica Moldova și 2 din Ucraina, care pe raza municipiului Galați desfăşurau activităţi în domeniul construcțiilor, în cadrul unui șantier.

Un bărbat, cetăţean ucrainian, a fost  sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei, fiindu-i totodată  aplicată și măsura interdicţiei de intrare pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști la sediile a două societăţi comerciale cu privire la cazarea cetăţenilor străini depistaţi, au fost contatate încălcări ale prevederilor legale privind accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în unități de primire turistice,  motiv pentru care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei, a comunicat Inspectoratul de Poliție al județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like