Controale masive în ferme! Garda de Mediu ”dă milităria jos din pod”

Distribuie articolul

Vrei sau ai primit finanțare de la APIA pentru activitățile dezvoltate în ferma ta?
Fertilizezi culturile agricole ”după ureche”? Atenție! Mediul înconjurător și sănătatea oamenilor sunt elemente foarte importante pentru comunitate. Activitatea agricolă pe care o desfășori nu trebuie să aibă impact negativ asupra mediului.

Un ordin comun semnat de ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, ministrul mediului, Tánczos Barna și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Nicolae Bociu, publicat în Monitorul Oficial de marți – 25 ianuarie, prevede care sunt regulile de mediu pe care trebuie să le re-specte fermierii la fertilizarea culturilor agricole, condiții care vor fi verificate și de Garda de Mediu, care a încheiat un protocol de colaborare cu Agenția de Plăți și In-tervenție pentru Agricultură (APIA).

Ordinul privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului mediului, apelor și pădurilor și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 352/636/54/2015 pentru apro-barea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România include o prevedere prin care Garda Națională de Mediu va face verificări în ferme, iar rezultatul controalelor vor fi transmise către APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

”Garda Națională de Mediu participă la implementarea normelor de ecocondițional-itate privind mediul și schimbările climatice (SMR 1—3 și GAEC 1 și 3) și informează APIA despre neconformitățile constatate în cadrul acțiunilor proprii de inspecție și control pentru activitățile cu impact semnificativ asupra mediului, în baza unui protocol de colaborare încheiat cu APIA”, se precizează în ordinul publicat în Monitorul Oficial.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns