Confuzie la vaccinare. O femeie vaccinată cu rapel și soțul ei decedat în 1998 au fost programați la vaccinare

Distribuie articolul


O femeie de 74 de ani, vaccinată cu ambele doze încă din luna februarie, a fost programată la mai multe centre de vaccinare. Ea a fost sunată de reprezentanții unor centre de vaccinare din județul Galați pentru a fi invitată la imunizare. De fiecare dată, ea le-a explicat acestora că este vorba despre o eroare. La final, cei de la centrul de vaccinare l-au programat la imunizare și pe soțul femeii. Bărbatul este mort din 1998.


Inițial, femeia a crezut că este vorba despre altă campanie de vaccinare. Apoi, le-a explicat celor care au sunat-o că este vorba despre o eroare deoarece ea s-a vaccinat anti-COVID în februarie cu ambele doze. Mesajele și apelurile telefonice nu s-au oprit și femeia a continuat să explice că este o eroare. Încercând să îndrepte greșeala, reprezentanții centrelor de vaccinare au făcut altă eroare: l-au programat la vaccinare pe soțul femeii, mort din 1998.


„Am primit trei sms-uri din partea platformei RoVaccinare: Nu uitați de programarea din data de 2 aprilie la centrul de la spitalul municipal Tecuci. Eu în realitate am fost vaccinată pe 23 ianuarie și pe 13 februarie rapel la un centru din Galați. Deci ce treabă avea în martie și aprilie să mă cheme din nou? M-au sunat să-mi spună că sunt programată la vaccin. Zic, despre ce vaccinare este vorba? Păi, împotriva Covid. Doamnă, nu vă supărați, eu am făcut vacccinul. Probabil, este vorba despe soțul dumneavoastră, îmi spune. Păi soțul meu e mort de 20 de ani. A doua oară m-a sunat din nou să–mi spună același lucru: să meargă soțul la vaccin. Doamnă, nu sună deloc în regulă. I-am explicat din nou că soțul a murit în 1998. După care a închis”, a explicat gălățeanca asaltată cu oferte pentru vaccinare.


Autoritățile au aflat despre această situație și au început o anchetă. Totul a pornit de la greșeala angajatului unei instituții care a făcut programările pentru vaccinare ale colegilor săi. El a pus în baza de date numărul de telefon al femeii care în trecut a lucrat la instituția respectivă.

Foto: digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like