A fost semnat contractul pentru realizarea drumului expres Galați-Brăila

Distribuie articolul


A fost semnat contractul pentru realizarea drumului expres Galați-Brăila. Anunțul a venit de la ministrul Transporturilor care a mai spus că șoseaua va fi gata în 2023.


Orașele Galați și Brăila vor fi legate cu un drum expres. Contractul privind realizarea șoselei moderne a fost semnat joi, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Șoseaua va avea peste 11 kilometri, două benzi pe sens, trei poduri, două viaducte și un pasaj.

Conform contractului, proiectarea și execuția șoselei moderne se vor realiza în 34 de luni.


„Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + execuție) drumului expres Galați – Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre și, implicit, la Tulcea. Viitorul drum expres, o alternativă la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj și va fi proiectat, evident, cu 2 benzi pe sens și cu parapete despărțitor între sensuri. Antreprenorul român care a câștigat contractul și care a dat dovadă de seriozitate în lucrările pe care le are deja în portofoliu va trebui să finalizeze proiectarea în cel mult 10 luni, iar execuția în maximum 24 de luni”, a spus Cătălin Drulă.


Șoseaua va fi gata în 2023.


Distribuie articolul

You May Also Like