Comunitatea „Curățăm Galațiul” bate obrazul autoritățior, cu un gest simbolic

Distribuie articolul

Comunitatea Curăţăm Galaţiul  invită gălățenii mâine, 7 octombrie, de la ora 15.00, în zona Cavoului Roman de pe Strada Oţelarilor, pentru a participa la evenimentul intitulat: „Punem monumentul „Cavoului Roman” pe harta Galaţiului!”.
„Curăţăm Galaţiul” este un grup de implicare civică, fondat în urmă cu un an, care are la activ mai multe acţiuni cu caracter social, umanitar şi civic.
Prin evenimentul de sâmbătă dorim să atragem atenţia autorităţilor asupra monumentului pe care până acum l-au ignorat cu desăvârşire.
Nu există un muzeu, nu s-au făcut săpături, nu se mai ştie ce se afla în pământ şi nici măcar locaţia exactă nu se cunoaşte. Dacă aceste lucruri pot fi puse pe seama unor blocaje instituţionale, absenţa oricărui indicator în zona nu poate fi explicată decât prin incompetenta autorităţilor. Astăzi, în zona monumentului „Cavoului Roman” nu există nimic, niciun panou, niciun semn, niciun afiş sau indicator informativ.
Comunitatea „Curăţăm Galaţiul” doreşte să schimbe această stare de fapt.
Mâine vom monta pe platforma betonată de deasupra monumentului o plăcuţă de informare. E un gest simbolic prin care dorim să arătăm că cetăţenii simpli sunt gata să se implice acolo unde autorităţile nu sunt în stare.
Detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de FB a grupului „Curăţăm Galaţiul”.
Vă aşteptam!– informează Comunitatea „Curăţăm Galaţiul”.
În 1974, în Galați, s-a descoperit un monument istoric, deosebit de valoros: „Cavoul Român”.
Au trecut de atunci 43 de ani și până astăzi, autoritățile nu au fost în stare să facă nimic în privință acestei comori.
Monumentul, de dimensiuni impresionante, a fost inițial groapă de gunoi a cartierului, apoi o mlaștină, iar acum un loc unde stau pubelele de gunoi.
Nu s-a făcut un muzeu, nici măcar nu s-a cercetat situl temeinic. Autoritățile nu știu exact ce se mai află sub pământ și nici măcar UNDE este!
Dacă un turist rătăcit citește despre „Cavoul Român” și vrea să vadă unde este, sau dacă un gălățean vrea să viziteze locul, e aproape imposibil. Nu există niciun indicator, niciun panou, nici o inscripție. NIMIC.
Haideți să schimbăm acest lucru!
Noi, pentru că autoritățile sunt incapabile„- scriu organizatorii evenimentului de mâine, pe pagina comunității.

Distribuie articolul

You May Also Like