După vijelii, caniculă. Meterologii spun că urmează câteva zile cu temperaturi ridicate

Distribuie articolul

Din lac, în puț. Gălățenii și brăilenii nu au scăpat încă de vijelii, ploi torențiale și grindină, dar se  confruntă cu un val de caniculă. Meteorologii anunță că în următoarele zile va fi foarte cald pentru această perioadă a anului.

Specialiștii au instituit o informare de disconfort termic și de instabilitate atmosferică. Asta înseamnă că urmează câteva zile cu temperaturi ridicate, dar și cu furtuni.

„Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Informarea meteorologică este valabilă pentru toată țara până vineri, la ora 23.00.


Distribuie articolul

You May Also Like