E bine cu Poliția Locală, dar mai bine fără

Distribuie articolul

Gabriel este un tânăr întreprinzător din Galați. Împreună cu câțiva prieteni a pus pe picioare o afacere prosperă în oraș. Chiar dacă lucrurile îi merg bine, Gabriel a decis să stea mai puțin prin Galați. Și-a luat lumea în cap, cum s-ar spune. Nici el nu știe dacă s-a săturat de oraș, dacă nu mai vede luminița de la capătul tunelului sau dacă, pur și simplu, simțea nevoie de alt aer. Totuși, Gabriel mai vine pe acasă. În vacanță, ce-i drept, dar totuși nu a uitat de Galați. După ultima sa descindere în orașul natal, cred că n-o să mai vină prea curând. Fiindcă gustul amar pe care i l-a lăsat o întâmplare banală va persista multă vreme.

Pe scurt, Gabriel ieșise la aer curat (mă rog) în Parcul Eminescu. S-a așezat pe o bordură, fiindcă bănci libere nu mai erau. Și-a citit mesajele, a vorbit la telefon, a aruncat un ochi pe Facebook, că fără nu se poate, și a plecat, la un moment dat. Nici nu și-a dat seama că, din buzunar, îi căzuse portofelul. Nu avea bani, însă avea acte și l-au trecut fiori reci pe șira spinării, cu gândul la coșmarul ce urma, cu refacerea tuturor documentelor. Băiat isteț, Gabriel s-a dus totuși la unul dintre restaurantele din zonă, cu unghi bun spre locul în care a stat, și a reușit să obțină imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Pe camere se vedea clar cum un adolescent a luat portofelul și s-a îndreptat spre parc, pierzându-se din raza de acțiune a camerelor de luat vederi.

Probabil sătul de intervenția „promptă” a organelor, Gabriel a continuat ancheta pe cont propriu. S-a dus la paznicul parcului și l-a întrebat dacă știe ceva. Omul i-a spus că știe. Colegul său din tura trecută a fost întrebat de găsitorul portofelului ce să facă și agentul firmei de pază l-a îndrumat către un echipaj de Poliție Locală, care patrula prin zonă. Până la acel punct de bună-credință, găsitorul portofelului s-a dus întins la polițiștii locali să predea obiectul găsit. Așa zișii oameni ai legii au refuzat însă să îl ia și l-au trimis pe băiatul care găsise portofelul la Poliția Națională. Probabil sictirit și el de răspunsul năucitor al polițiștilor locali, găsitorul portofelului a dispărut fără urmă, cu tot cu bunul găsit.

Sigur, el a comis o infracțiune: însușirea bunului găsit. Dar fapta polițiștilor locali unde se încadrează în Codul Penal? Dar în cel deontologic al profesiei? Dar în cel al onoarei de polițist? Nu cumva Poliția Locală e complice?
E tot mai clar că Poliția Locală din Galați și-a atins limita incompetenței… și se pune o întrebare legitimă: mai risipim mulți bani pe această incompetență? Cine mai are nevoie de Poliția Locală?

Această poveste nu este un pamflet. Orice asemănare cu fapte sau personaje din realitate nu este deloc întâmplătoare!


Distribuie articolul

You May Also Like