Cinci milioane de euro pentru modernizarea portului Galați

Distribuie articolul


Portul Galați va fi modernizat cu fonduri europene în valoare de peste cinci milioane de euro. Contractul privind realizarea investiției a fost semnat miercuri de directorul Administrației Porturilor Dunării Maritime, Alexandru Șerban, și de ministrul Transporturilor, Lucian Bode. La finalul lucrării, în port se va putea acosta indiferent de nivelul Dunării.


Contractul are valoarea de peste 25 de milioane de lei, în mare parte fiind vorba despre fonduri nerambursabile. APDM dorește să execute lucrări astfel încât navele să poată acosta direct la cheu indiferent de nivelul Dunării. Operațiunea se va încheia peste doi ani și va duce la o creștere a activităților portuare.


„Obiectivul general al proiectului îl constituie modernizarea și dezvoltarea portului Galați situat pe Rețeaua Trans-Europeană de Transport Centrală în scopul asigurării acostării directe a navelor la cheu indiferent de nivelul Dunării, cu posibilități de operare rapidă fără operațiuni suplimentare și creșterii atractivității de utilizare a portului până la un nivel probabil anual așteptat al capacității de încărcare și descărcare ale mărfurilor până la 173.817 tone”, a declarat directorul APDM Galați, Alexandru Șerban.


Proiectul se numește „Lucrări de infrastructură portuară Cheu Dana 32 Port Docuri Galați”.

Foto : viata-libera.ro


Distribuie articolul

You May Also Like