Cam așa a fost la „municipala” PNL

Distribuie articolul

Politica nu-i pentru domnișoare spunea cineva imediat după intrarea în democrație și spunea bine. Mai mult decât atât, nici purtări din zona copilăriei când ne supăram și ne luam jucăriile și plecam acasă nu-s de acceptat în politică.

Iar dacă așa ieșiri apar la un partid cum e PNL lucrurile sunt de un trist absurd. Să știi să pierzi un eveniment electoral intern cu demnitate fără închipuiri sau supărări frugale e mare lucru, uneori chiar foarte mare.

Astăzi, la „municipala” PNL Galați am reperat două lucruri. Diametral opuse. O șobolăneală tipic socialiștilor și un pragmatism ce dă speranțe pentru viitor.

Bogdan Manea, candidatul din precambrianul timpuriu sprijinit de viezurele Victor Paul Dobre a avut în echipă o serie de exemplare cu care mă întâlneam la partid acum vreo două decenii: Alexandros Galiațatos, Horia Axinte, Mirela Praisler ori Sorin Ungurianu. Ca să nu mai spun că prea mari așteptări de la Murguleț ori Păsărel nu cred că putea avea cineva. Bineînțeles, cu exceptia lui Bogdan Manea, dacă domnia sa și-a făcut lista și nu i-a trimis-o Victor Paul Dobre într-un plic roz.

De altfel, așa cum scriam de dimineață, Bogdan Manea a anunțat că această ședință nu este statutară și în consecință o va contesta, părăsind totodată sala cu cei din echipa sa, vreo 20-30 de inși.

Pe la orele prânzului, când la Teatrul Muzical”Nae Leonard” procesul de votare și ulterior de numărare a voturilor era în toi, l-am deranjat cu un apel telefonic pe candidatul Bogdan Manea pentru o scurtă declarație.

Corect spus deranjat pentru că domnia sa își făcea somnul de frumusețe și m-a rugat să revin peste vreo două ore. Și am revenit.

„ În sală trebuiau să fie 178 de persoane că așa am avut noi lista de la centru. Contestăm legalitatea adunării, faptul că nu am fost primiți în Comitetul de organizare, că nu ni s-a aprobat paritatea în comisii și faptul că un fost aduși oameni cu un microbuz verde” a concluzionat Bogdan Manea, cel care l-a ieșirea din sală a fost apostrofat chiar de susținătorii săi pe care i-a pus într-o poziție delicată.

Bun. Sunt mai multe categorii de oameni cărora le place să bată câmpii. Să spui despre PNL că avea la 31 decembrie 2020, 178 de membri e posibil doar dacă doza de piramidoane a fost majorată nejustificat. Să aduci oameni cu microbuzul de unde? Din municipiul Galați? Doar dacă PNL deține un Transurb paralel. Iar exemplarul verde parcat era al muzicanților de la Teatru. Dar așa-i dacă nu ești meloman și nu mai dai pe la Operetă. Te învăluie ea!

Revenind la esența acestei adunări trebuie spus că au fost prezenți 567 de delegați, dintre aceștia votând 478.
Alexandru Șerban a fost ales cu 461 de voturi, Bogdan Manea primind 13 sufragii iar 4 voturi au fost declarate nule.

Evident, echipa vechiului și totodată noului președinte, Alexandru Șerban a fost votată în totalitate, acesta urmând să fie ajutat de prim-vicepreședinții Anamaria Hărăbor și Daniela Simona Vreme.

La reînnoirea mandatului, Alexandru Șerban ne-a declarat:

” Îmi doresc, în primul rând, să mulțumesc tuturor colegilor pentru sprijinul acordat pe toată perioada mandatului recent încheiat, dar și pentru susținerea arătată in vederea obținerii unui nou mandat!
Este evident ca doar împreună putem progresa.

Este timpul sa avem liniște în organizație pentru a putea construi, motiv pentru care, mă aștept ca cei care astăzi ne-au fost contracandidați sa ni se alăture în demersurile și eforturile pe care le facem pentru a dezvolta organizația municipala a PNL Galați.
Nu ne dorim altceva decât binele gălățenilor și un PNL puternic nu va face altceva decât sa aducă plus valoare în comunitate.
Avem mult de munca, Galațiul fiind încă un oraș rămas în urma din multe puncte de vedere”.

Am mai remarcat două luări de cuvânt, senatorul PNL, George Scarlat care a afirmat că partidul e pe un drum bun chiar dacă au mai fost ezitări inerente și șeful regional Victor Paul Dobre care a ținut să ne spună că el îl va sprijini pe Florin Câțu la președinția partidului, reamintindu-ne totodată două proiecte de-ale sale promovate pe timpuri ceva mai îndepărtate.
Sincer, uneori e musai să îmbătrânim frumos…


Distribuie articolul

You May Also Like