Dacă nu-i hoție, este prostie: în scandalul centralelor termice, Primăria și-a luat-o peste bot, iar gălățenii peste buzunar

Distribuie articolul

De câteva zile tot orașul dezbate subiectul centralelor termice de la Liceul de Marină. Pensionarii, jurnaliștii, inginerii, rudele specializate în licitații cu statul au analizat dezvăluirile făcute de jurnaliștii de la VL și răspunsul întocmit de edili. Așa am aflat că centralele sunt multe, sunt puține, sunt puse prea jos, sunt montate cam șui, sunt prea albe și au cam multe butoane. La final, nu am înțeles nimic și asta spune tot despre halul în care este administrat orașul Galați.

Am întrebat și noi un specialist în cazane cum miroase povestea celor 33 de centrale termice de la Liceul de Marină. Ni s-a spus că pute rău, dar că-i dată cu parfum. Că dacă te apuci să numeri mere, o să-ți dea cineva peste ochi cu niște pere. Că este o chestie făcută prost pentru băieții deștepți sau o moșmondeală deșteaptă ca să nu se prindă proștii.

La „confuzia” generală a contribuit municipalitatea: s-a codit să răspundă și prima dată s-a limitat la împărțirea către presă a unor detalii tehnice. Apoi a apărut unul dintre directorii Primăriei care a anunțat că cifrele din caietul de achiziții sunt greșite! Bineînțeles, există o explicație și pentru prețul uriaș al lucrării, în comparație cu alte licee(lipsa rețelelor interioare și a coșurilor de fum), dar nimeni nu poate să spună dacă nu cumva era mult mai ieftin ca liceul de Marină să fie conectat la microcentrala de cartier, aflată chiar lângă unitatea de învățământ și reabilitată cu bani de la Primărie.

Altfel spus, cei de la Primărie au învârtit cifrele ca să nu mai fie clar dacă vorbim despre centrale termice sau despre viața de apoi. Transparență și proefsionalism. De aceea am oprit discuția tehnică și ne-am agățat de concluzia inginerului pe care l-am consultat: dacă nu este hoție, cu siguranță este prostie. Pe bani publici!


Distribuie articolul

You May Also Like