Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați inaugurează o nouă sală de spectacole

Distribuie articolul

Începând de astăzi, 1000 de copii înscriși la Școala de Arte – precum și profesorii lor, de la Centrul Cultural “Dunărea de Jos” (CCDJ) Galați – beneficiază de o sală de spectacole nouă. Construcția acestei săli, finanțată din fonduri europene cu o valoare totală de 1,8 milioane de euro, a fost astăzi inaugurată de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, și directorul CCDJ, Vali Viorel Sandu.

Noua sală dispune de 154 de locuri și este echipată cu facilități moderne și echipamente de înregistrare de ultimă generație. Aceasta va găzdui o gamă variată de evenimente culturale, inclusiv spectacole organizate de Școala de Arte a CCDJ, proiecții de film, conferințe și dezbateri pe teme culturale sau educaționale.

Proiectul, în valoare de 1,3 milioane de euro, a fost realizat cu sprijinul fondurilor europene, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, și implică un parteneriat între municipiul Galați, raionul Hîncești și Primăria Comunei Mereșeni.

Pe lângă sala de spectacole, clădirea include și un studiou de înregistrări modern, alături de alte săli destinate activităților culturale ale artiștilor gălățeni, fie ei debutanți sau consacrați.


Distribuie articolul

You May Also Like