Centru integrat de colectare a deșeurilor inerte din municipiul Galați

Distribuie articolul

Centrul va fi amenajat la marginea orașului, în imediata apropiere a viitoarei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor din cadrul amplului proiect european <Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați>.

Acest centru de colectare a deșeurilor inerte, cum ar fi molozul, anvelopele uzate, resturile de cărămizi, mobilierul vechi sau electrocasnicele uzate, va reduce poluarea mediului înconjurător.

De asemenea, materialele care vor fi aduse în acest centru vor fi valorificate cât mai mult posibil, centrul fiind dotat cu utilaje și echipamente moderne, inclusiv cu un laborator pentru analize chimice. Mai mult, vor fi instalate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Centrul de colectare va avea: platformă betonată, hală, containere, utilaje și echipamente (motostivuitor, încărcător frontal, concasor pentru deșeuri din construcții și demolări, stație de compostare), cameră frigorifică, laborator de analize chimice, cântar acces auto de mare tonaj și spații administrative.

–––––––-

Consiliul Județean Galați a mai obținut aprobarea de finanțare pentru amenajarea a altor șapte astfel de centre în comune, iar pentru cel din Galați, președintele CJG, Costel Fotea, a semnat deja contractul de finanțare pentru realizarea investiției. Valoarea finanțării este de 32.666.463 de lei, fondurile fiind asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.


Distribuie articolul

You May Also Like