Modernizarea secției de radioterapie a intrat în linie dreaptă

Distribuie articolul

Consiliul Județean Galați a încheiat procedurile de achiziție publică pentru proiectul de extindere și reamenajare a secției de Radioterapie din cadrul Spitalului de Urgență.  A fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor în valoare de aproape 3 milioane de lei, fără TVA.

“Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi va fi dotat cu un accelerator liniar de particule, în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătăţii. Anul trecut am semnat, la sediul Guvernului României, contractul de furnizare a echipamentelor medicale şi de amenajare a buncărului, lucrări care vor fi finalizate în 2018. Consiliul Judeţean Galaţi va realiza, din fonduri proprii, extinderea pe verticală a secţiei de Radioterapie şi reamenajarea ei. Este vorba de o construcţie pentru pacienţii care vin din Ambulatoriu, dotată cu lift, sală de recepţie, vestiare şi cabinete medicale, pentru a crea condiţii moderne şi confortabile de tratament. Astfel, pacienţii care nu sunt internaţi în spital vor avea acces prin noua construcţie, iar cei din spital vor avea o cale de acces subterană, direct către accelerator. În plus, la subsolul secţiei vom reamenaja camerele de iradiere şi comandă, sala de aşteptare, vestiarele şi grupurile sanitare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Durata contractului de extindere și reamenajare a secției de Radioterapie este de șase luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, două luni pentru proiectare și patru luni pentru realizarea construcției. Proiectul are două componente. Prima este derulată de Ministerul Sănătății și prevede dotarea unității medicale gălățene cu un accelerator liniar de particule, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro. A doua componentă este derulată de Consiliul Județean Galați și prevede extinderea și reamenajarea secției de Radioterapie.  Ambele componente vor fi finalizate în 2018, dau asigurări oficialii CJ.

Distribuie articolul

You May Also Like