Cea mai mare parcare supraetajată din România este la Galați

Distribuie articolul

Cea mai mare parcare supraetajată cu heliport, din România, a fost inaugurată la Galați. Este vorba despre parcarea de la Spitalul Județean care în prezent are trei etaje. Autoritățile anunță că până în toamna anului viitor în clădire vor fi construite încă un etaj și heliportul medical, transformând parcarea în cel mai mare obiectiv de acest tip din România.

Parcarea de la Spitalul Județean a costat 2 milioane de euro și a fost plătită de Consiliul Județean Galați. Obiectivul cu trei etaje a fost inaugurat joi. Clădirea are 306 locuri, din care 34 sunt destinate persoanelor cu handicap, lift exterior, pază sistem de supraveghere și lumini moderne.

„Este prima parcare supraetajată din Galați, o parcare cu peste 300 de locuri din care 34 sunt pentru persoanele cu dizabilități, o parcare cu o valoare de 2 milioane de euro și o suprafață desfășurată de peste 8.000 metri pătrați”, a declarat presei, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

La solicitarea autorităților gălățene, specialiștii au modificat proiectul inițial al clădirii astfel încât să suporte o pistă de aterizare pentru elicopterul SMURD. Asta înseamnă că peste câteva luni, lucrările vor fi reluate. Se vor construi un nou etaj care va mări numărul locurilor de parcare până la 450 și deasupra pista de aterizare. La final, parcarea cu heliport va fi cea mai mare de acest tip din țară.

„La anul, tot aici, vom duce la bun sfârșit continuarea pe care am dorit-o. Avem, în momentul de față, o licitație în desfășurarea pentru extinderea, supraînălțarea cu încă un etaj a acestei parcări și, bineînțeles, construirea unui heliport, astfel încât să scurtăm timpul în care pacientul ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe și beneficiază de servicii medicale. Când va fi gata și heliportul, nu va mai exista în țară o parcare de această dimensiune. Va fi unică”, a explicat Costel Fotea.

Parcarea poate fi utilizată gratuit de angajații și vizitatorii Spitalului Județean, iar lucrările la heliport nu vor duce la închiderea obiectivului. Potrivit autorităților județene, heliportul de la Galați va scurta foarte mult perioada în care se face transferul pacienților din elicopter către Unitatea de Primiri Urgențe și va aduce spitalul gălățean în topul unităților medicale din România. Pista de aterizare pentru elicopterul SMURD va fi cea de a cincea dintr-o unitate medicală din țară. De asemenea, va fi al treilea heliport din România pe care se poate ateriza și noaptea.


Distribuie articolul

You May Also Like