Ce mizerie!

Distribuie articolul

Fostul și actualul primar din Tecuci s-au cocoțat pe movila de gunoi și se împroașcă unul pe celălalt cu mizerii. Subiectul este sub picioarele onorabililor politicieni: groapa de gunoi de lângă oraș s-a închis și tecucenii au rămas în găleata goală. Problema este că din această situație împuțită vor ieși șifonați nu politicienii, ci tecuceni: în viitorul foarte apropiat taxa de habitat se va dubla.

Faptul că doi politicieni își toarnă zoaie în cap nu-i ceva nou. De fapt, nici nu ne interesează. Ceea ce ne atrage atenția este povestea de la care a început gălăgia pestilențială. Groapa de gunoi de lângă Tecuci s-a închis luni, 17 iulie, pentru că nu respecta prevederi UE și cele mai multe comunități din Galați sunt obligate să transporte deșeurile în județul Brăila. Deși pare greu de crezut, în județul Galați nu mai există acum decât o singură rampă de gunoi. Aceasta se află lângă municipiul reședință de județ și este folosită doar de orașul Galați și de comunele limitrofe.

Băieții care fac tumbe prin administrația locală și centrală știau de ani de zile că se va ajunge în această situație. Știau și nu au făcut nimic. Jumătate de milion de oameni trebuie să plătească taxe suplimentare pentru că niște netrebnici nu au reușit să construiască o groapă de gunoi. Păi dacă ăștia nu se pricep la gunoi, credeți că vor construi șosele, poduri, aeroporturi și ce naiba mai promit în campaniile electorale? O să facă un rahat. Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like