Ce mai găsim prin magazinele gălățene: pâine expirată și covigei cu informații mincinoase

Distribuie articolul

Produse de panificație expirate, cu gramajul mai mic decât cel înscris pe etichetă și cu probleme de compoziție. Asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorilor Galați în timpul unor razii prin magazinele din municipiu și din județ. În ultimele săptămâni au fost verificați 25 agenți economici, la cei mai mulți fiind constatate abateri de la legislația în vigoare.  La un supermarket, de exemplu, au fost descoperite produse expirate.

„La un supermarket s-a găsit la comercializare pâine cu secară expirată iar un magazin alimentar comercializa arpacaș expirat de câteva luni”, au declarat reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați.

Alți operatori economici comercializau pâine care la cântărire avea cu aproximativ 40 de grame mai puțin decât greutatea indicată de producător.

„În cadrul controlului au fost cântărite diverse sortimente de pâine pentru a constata dacă acestea respectă gramajul indicat de producător. Dintre toate acestea s-au găsit la comercializare două loturi de pâine (pâine de secară și pâine franzelă), ambele având declarată cantitatea de 500 g dar la cântărire s-a constatat că nu depășeau 460 grame. Ambele sortimente au fost fabricate de producători din județul Galați, aceștia fiind sancționați contravențional”, a anunțat CJPC.

Comisarii au mai găsit produse cu informații mincinoase sau incomplete pe ambalaj.

„Pentru produsele preambalate verificate în 10 magazine alimentare nu erau evidențiate substanțele alergene conținute. De asemenea, s-au găsit la comercializare covrigei care aveau înscrisă pe ambalaj o reclamă mincinoasă, aceea că nu conțin aditivi”, au precizat reprezentanții CJPC.

Ca urmare, comisarii au oprit temporar sau definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 350 de lei. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 13 avertismente și 15 amenzi contravenționale în valoare totală de 56.000 lei.

Distribuie articolul

You May Also Like