Ce au înțeles politicienii gălățeni din tragedia de la Caracal? NIMIC

Distribuie articolul

Un nene a fost numit în fruntea Fundației Sportul Gălățean, cea care administrează bazele sportive din Galați. Numele pensionarului de 67 de ani nu este important, iar numirea a fost făcută săptămâna această, în fața consilierilor locali. Bunicul chemat să administreze bazele sportive a fost întrebat de un consilier local ce îl recomandă pentru noua funcție și ce obiective are pentru sportul gălățean. Tăcere lungă!

Vă spunem noi ce îl recomandă: carnetul de partid (ALDE) și soția, angajată a Primăriei Galați (a fost referent). Putem ghici și obiectivele: să  halească niște bani de la stat și, în schimb, trebuie să împingă la căruța numită ALDE. Nu contează că omul nu cunoaște tainele oratoriei (vorbește ca un bătrânel sfătos), nu are experiență în sport (a spus că îi place fotbalul) și nu deține calificări în domeniu (a fost maistru la combinat și șef de atelier la Piață). Totuși, își propune să facă management de calitatea în fruntea fundației subordonate Primăriei Galați.

O să spună unii că nu există nici o legătură între nenea de la Galați și tragedia de la Caracal. Ba are, pentru că demonstrează modul în care gândesc, respiră și acționează politrucii care ne conduc. Dacă în fruntea unei fundații care administrează bazele sportive dintr-un oraș este cocoțat un neavenit, vă puteți imagina ce se întâmplă cu funcțiile bine plătite și cu mare influență. La Primăria Galați s-a răsturnat „căruța cu neveste” (zicerea apaține unei directoare din cadrul Primăriei), la instituțiile subordonate este plin de nepoți și amante, în CA-uri este plin de fii, iar lipitorii de afișe se pregătesc prin birouri fără responsabilitate și cu salarii plătite la timp. Iar sistemul se prăbușește, uneori omorând oameni nevinovați.

Probabil, avem așteptări prea mari de la politicienii gălățeni. Cum naiba să priceapă ei ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile la Caracal în condițiile în care ei nu au înțeles nimic din drama de la Colectiv? Au trecut anii, a fost forfotă peste tot, dar numeroase clădiri importante din Galați funcționează în continuare fără aprobare de la pompieri. (ex. Sala Sporturilor). Politicienii gălățeni nu înțeleg nimic sau nu vor să înțeleagă. Să nu uitați asta când mergeți la vot.


Distribuie articolul

You May Also Like