Se strică vremea. Meterologii au anunțat când va ninge în zona Galați-Brăila

Distribuie articolul

În zona Galați-Brăila se întoarce iarna. Meteorologii anunță că în următoarele 24 de ore se va răci și vor fi ninsori și intensificări ale vântului. Specialiștii au instituit o atenționare și un cod galben de vreme rea valabile în aproape toată țara, inclusiv la Galați și Brăila, începând de vineri, la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 16.00. Potrivit atenționării, în intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

„În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale”, se arată în atenționarea care intră în vigoare la ora 14.00.

De la ora 16.00 este posibil să ningă la Galați și Brăila. Tot atunci, va intra în vigoare un cod galben de vreme rea.

„În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, scrie în atenționarea de tipul cod galben de vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.


Distribuie articolul

You May Also Like