Caterincă și nepăsare: faleza Dunării ar putea fi consolidată cu borduri

Distribuie articolul

Ce ne mai place caterinca! Zilele trecute, pe FB, un gălățean îi sfătuia pe edili să folosească bordurile instalate prin oraș la consolidarea falezei. Mai în glumă, mai în serios, internautul le recomanda mai marilor zilei să ia muntele de borduri și să-l mute pe malul Dunării. Cică astfel putem salva faleza care dă semne că vrea să-și facă buletin de Tulcea. Ar fi bine dacă s-ar rezolva atât de ușor. Totuși, mesajul postat pe rețelele de socializare scoate în evidență, din nou, diferența între prioritățile edililor și cele ale cetățenilor.

Ideea internautului pus pe șotii este să umplem găurile de pe faleză cu borduri și, astfel, să oprim deplasarea versantului către fundul Dunării. În acest mod am îmbina cele două mari proiecte ale comunității: bordurile, proiectul de suflet al edililor, și faleza, marea urgență a gălățenilor. Trecând peste caterinca tradițională și nepăsarea edilitară, situația falezei este mult mai albastră decât Dunărea.

De la revoluția încoace, pe faleza Dunării s-a construit haotic și fără a fi respectate recomandările specialiștilor care au avertizat că malul nu suportă construcții grele. Toți primarii au avut grijă să vorbească despre consolidarea falezei, unii au comandat studii, alții s-au pozat pe malul Dunării cu echipe de experți, dar nimeni nu și-a băgat nasul și utilajul în șvaițerul care se află sub picioarele gălățenilor. Ultimul pe listă este actualul primar care la început de mandat promitea marea cu sarea. Nimic nu s-a întâmplat (cu excepția unei noi expertize), dar rămânem optimiști: cu puțin noroc, faleza o să mai reziste la un rând de alegeri.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns