Alertă la adăpostul Help Lăbuș. Gerul a omorât mai multe animale

Distribuie articolul

Gerul care a venit la spartul târgului i-a pus pe jar pe voluntarii de la Asociația Help Lăbuș. Din cauza frigului cinci câini au murit în ultimele zile iar asociația face eforturi ca să le asigure celorlalți încălzire, hrană caldă și apă. Situația este complicată: lemnele de foc sunt pe terminate, iar mâncarea și apa îngheață în castroane.

La minus 15 grade Celsius, viața câinilor din padocul situat în Valea Orașului se complică. Ca să nu înghețe, animalele se bagă în paiele împrăștiate de îngrijitorii centrului. În ciuda eforturilor făcute, în ultimele zile, cinci câini au murit de frig iar mâncare, paiele și lemnele de foc sunt pe sfârșite.

„După o săptămână de ger ne confruntam cu mari probleme la adăpost. Am avut și tragedii, cinci căței au murit, erau bătrâni și nu au mai putut rezista temperaturilor scăzute din timpul nopții. Noi am făcut tot ceea ce se putea face pentru a-i salva, le am pus paie în cuști, paturi, dar gerul i-a răpus. Cu mâncarea și apa avem probleme mari. Totul este înghețat bocnă.  Nu le mai putem da mâncare caldă și suntem nevoiți sa le dam doar hrană uscată”, a declarat Corina Grigore, administratorul Help Lăbuș.

Vă vine sau nu să credeți, în timpul iernii animalele răcesc exact ca oamenii și au infectii respiratorii, tușesc, strănută, le curg ochii și pot degera. Ca urmare, câinii sunt stresaţi, agitaţi şi agresivi. De aceea, îngrijitorii animalelor sunt nevoiți să ia măsuri speciale iar asta înseamnă numeroase cheltuieli.

„Va dați seama că și costurile cresc mult. Zilnic avem nevoie de 40 de saci cu boabe, ceea ce înseamnă 800 de lei. Pentru noi este foarte mult, în condițiile în care nu ne ajută nimeni. Și voluntari sunt puțini, mă rog sa trecem cu bine peste această perioada și să nu mai avem decese în rândul câinilor. Să ai grijă de 1200 de câini nu este ușor, este copleșitor pentru noi. Orice ajutor este binevenit și poate salva viața unui câine”, a spus Corina Grigore.

Adăpostul Help Lăbuș situat la marginea orașului Galați seamănă cu arca lui Noe. În interior sunt cazați aproximativ 1.200 de câini, trei capre, un ponei și șase măgari.


Distribuie articolul

You May Also Like