Carnagiu pe șoselele gălățene

Distribuie articolul

Zeci de șoferi căpoși, nervoși și fără pregătire rutieră au provocat nenumărate accidente și și-au rănit grav semenii sau i-au omorât. Aproape 100 de oameni au avut de suferit, de la începutul anului și până la finalul lunii august, în urma accidentelor rutiere petrecute în județul Galați.

”Deși statistica ne arată că numărul accidentelor rutiere petrecute în judeţul Galaţi este constant faţă de anul trecut, iar consecințele acestora sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată. De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fi cu toții în siguranță”, precizează IPJ în ultimul comunicat despre statistica circulației rutiere din județ.

Astfel, potrivit evaluării și analizei efectuate pe primele opt luni ale acestui an, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2022, la nivelul judeţului Galaţi, au fost înregistrate 89 de evenimente rutiere grave, soldate cu decesul a 24 de persoane și rănirea gravă a altor 70. Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, numărul evenimentelor rutiere grave se menţine constant, fiind înregistrate mai puține persoane decedate (-9) și mai multe persoane rănite grav (+1) .

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor (20,22%), fiind înregistrate 18 accidente, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 12, precum şi abaterile bicicliștilor (16,85%), rezultând 15 accidente, soldate cu decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a altor 10.

De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și neacordarea priorității de trecere vehiculelor (10,11%), fiind înregistrate 9 accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 8, nerespectarea regimului legal de viteză sau neadaptarea vitezei la condiţiile de drum (8,98%), fiind înregistrate 8 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 6, și neacordarea priorității de trecere pietonilor (7,86%), fiind înregistrate 7 accidente, soldate cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor 7.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 64% din totalul accidentelor rutiere grave. Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 62,5% din totalul deceselor, 25% reprezentând indisciplina pietonilor, 20,83% indisciplina bicicliștilor, 8,33% nerespectarea regimului legal de viteză sau neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, 4,16% neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 4,16% neacordarea priorității de trecere pietonilor.


Distribuie articolul

You May Also Like