Caravana SMURD ajunge și în Galați: Participă la cursuri GRATUITE de instruire pentru acordarea primului ajutor

Distribuie articolul

Caravana SMURD “Fii pregătit!” va ajunge, pentru prima oară, în județul Galați, sâmbătă, 4 noiembrie a.c., fiind prezentă în municipiul Tecuci (pe platoul de lângă hipermarketul Kaufland) și duminică, 5 noiembrie a.c., în municipiul Galați (pe platoul Shopping City Galaţi).

În ambele zile, între orele 09.00 – 16.00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “ General Eremia Grigorescu” al județului Galați va organiza cursuri de pregătire a cetățenilor, în scopul formării unui comportament adecvat înainte, pe timpul și după producerea diferitelor situații de urgență ce pot surveni pe teritoriul țării noastre.


În perioada 4 –5 noiembrie, în sala de școlarizare a Caravanei SMURD, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați va desfășura cursuri ce vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii, alunecări de teren — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

De asemenea, în intervalul orar menționat, pompierii militari paramedici din cadrul Secției de Pompieri Tecuci, respectiv al Centrului regional de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și al Detașamentului de Pompieri Galați vor organiza cursuri de acordare a primului ajutor în diferite situații.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.
Persoanele interesate să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD ‘Fii pregătit!’ se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD: http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-s…/.

Caravana “Fii pregătit” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și susținut de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.


Distribuie articolul

You May Also Like