Captură impresionantă de petarde „dum-dum” la un singur „traficant”gălățean

Distribuie articolul

După ce, în mai multe orașe din țară, forțele de ordine, desfășurate în acțiuni de verificare și control, pentru prevenirea traficului și comerțului ilegal cu materiale pirotehnice, în perioada Sărbătorilor de iarnă, și în Galați s-a făcut o captură de proporții.

Astfel, în urma unei acțiuni de amploare, desfășurată conform planului de acțiune Pirotehnic, Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Galați au descoperit și reținut un bărbat în vârstă de 51 de ani, rezident al municipiului Galați. Acesta oferea spre vânzare, fără drept, articole pirotehnice din portbagajul unui autoturism, într-o parcare auto situată la intersecția străzii Traian cu strada Basarabia/

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați, în urma intervenției, polițiștii gălățeni au depistat cantitate semnificativă de articole pirotehnice ilegale, totalizând aproximativ 100 kg. Captura constă în 24 de baterii de artificii categoria F3 și 16 baterii de artificii categoria F2.

Petardele F2 sunt printre cele mai puternice petarde existente pe piață.Sunt materiale pirotehnice preferate pentru petreceri și aniversări! Printre cele mai cunoscute petarde F2 sunt cele DUM BUM, apreciate în toată lumea pentru puterea și volumul exploziei.

Acestea au fost imediat ridicate în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru infracțiunea de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 37 din Legea 126/1995 republicată.


Distribuie articolul

You May Also Like