Conferința de finalizare a proiectului REXDAN

Distribuie articolul

Recent, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a avut loc conferința de finalizare a proiectului REXDAN, un sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea mediului în zona fluviului Dunărea. Proiectul, cofinanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, a fost deschis de managerul proiectului, prof. dr. habil. Cătălina Iticescu, și de rectorul universității, prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu.

Prof. dr. Mirela Voiculescu a detaliat obiectivele, indicatorii, activitățile și rezultatele proiectului. Infrastructura de cercetare REXDAN, acum completă, include un centru de cercetare și o navă de cercetare, echipate cu peste 280 de instrumente avansate în diverse domenii științifice.

Conferința a inclus prezentări ale responsabililor de laboratoare, care au evidențiat caracteristicile și rezultatele echipamentelor-cheie. Iar în final, discuțiile s-au concentrat pe sustenabilitatea infrastructurii REXDAN și pe creșterea vizibilității activităților și rezultatelor obținute.


Distribuie articolul

You May Also Like