A „înghețat” cel mai prosper business pesedist: din cauza gerului, bacul Galați-Tulcea are foarte puțini clienți

Distribuie articolul

Gerul a dat peste cap contabilitatea acționarilor pesediști de la societatea Navrom Bac. În ultima perioadă, bacurile au foarte puțini clienți și dau senzația că se antrenează pentru zilele în care vor avea vedere directă spre podul de la Brăila. Lumea nu mai merge cu bacul din cauza frigului pătrunzător iar administratorii afacerii au decis să restrângă numărul de curse și de vapoare.

Drumurile blocate din județele Tulcea și Constanța dar și frigul pătrunzător i-au lăsat fără mușterii pe cei de la punctul de trecere bac Galați. De câteva săptămâni, legătura între cele două maluri ale Dunării este făcută doar de bacul mare care face curse din oră în oră sau chiar din două în două ore. Celălalt bac (bacul mic) a fost proptit la mal și este folosit doar pentru urgențe, în funcție de condițiile meteo și de navigație. Culmea, pe Dunăre nu sunt probleme deosebite, spun reprezentanții AFDJ.

„Nu sunt probleme pe fluviul Dunărea din cauza frigului. Nu s-a format gheață, temperatura apei este în jur de 2 grade. Am aflat că probleme ar fi în Tulcea, în Deltă, dar pe canalul Sulina nu avem gheață. Ceața și alte fenomene pot să apară într-un loc sau altul, se iau măsuri punctual”, a declarat directorul AFDJ Galați, Dorian Dumitru.

Totuși, porturile Galați și Brăila au fost închise miercuri din cauza rafalelor de vânt. Probleme au fost și la punctul de trecere Bac din Brăila: toate vapoarele care leagă orașul de Insula Mare a Brăilei au fost ținute la mal din motive de siguranță iar localnicii au rămas izolați.


Distribuie articolul

You May Also Like