Liste de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid din etapa III

Distribuie articolul


Autoritățile anunță că de la jumătatea lunii martie vor fi deschise liste de așteptare pentru persoanele care vor să se vaccineze în etapa a treia. Totuși, prioritate la vaccinare vor avea categoriile vulnerabile și cele esențiale din etapa II care nu au apucat să se imunizeze.


Începând de pe 15 martie cei care vor dori să se vaccineze într-un anumit centru vor avea la dispoziție o listă de așteptare și vor fi notificați prin SMS și e-mail când se eliberează locuri. Este vorba despre persoanele din etapa III. Anunțul a fost făcut, marți, de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, Valeriu Gheorghiță.


„Lista de așteptare va fi disponibilă în platforma de programare din 15 martie. Modalitatea de înscriere rămâne similară cu programarea derulată până la acest moment. Fiecare persoană va alege un centru de vaccinare. În momentul în care în respectivul centru vor fi locuri disponibile persoana va fi notificată prin SMS și e-mail și va avea la dispoziție acel loc liber pentru 24 de ore pentru a confirma programarea”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.


Programările vor fi făcute în funcție de priorități. Astfel, vor avea prioritate la vaccinare cei rămași din etapa precedentă, adică persoanele vulnerabile (bolnave, în vârstă) și cele din domenii cheie: apărare, ordine publică, transporturi, administrație, învățământ. Dacă vor fi locuri goale, vor fi chemați și cei înscriși pe listele de așteptare, în funcție de ordinea înscrierilor, a precizat Gheorghiță.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns