Braconaj la Prut

Distribuie articolul

Un bărbat din județul Galați este cercetat penal, după ce poliţiştii de frontieră l-au găsit pescuind ilegal cu plasă tip monofilament.

„În data de 14 mai, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au observat pe un luciu de apă din apropierea râului Prut, o plasă de pescuit tip ava.

Polițiștii de frontieră au scos din apă plasa cu lungimea de aproximativ 50 de metri și lățimea de 1,5 metri, care nu avea niciun peşte prins în ea. În imediata apropiere, colegii noștri au identificat un bărbat în vârstă de 35 de ani, care deținea plasa de pescuit.

În urma declaraţiilor bărbatului şi a cercertărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au mai descoperit la domiciliul acestuia o plasă de pescuit tip monofilament”, precizează Poliția de Frontieră Galați.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuitul comercial în habitatele naturale, prin orice mijloace, al peștilor și altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohiobiție şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Cele două plase de pescuit, în valoare totală de 300 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Distribuie articolul

You May Also Like