Bogdan Rodeanu: USR a susținut proiectele comunei Smârdan

Distribuie articolul

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc joi, 8 februarie, la sediul USR, deputatul gălățean Bogdan Rodeanu a ținut să precizeze că recenta mutare ”cu arme și bagaje” a primarului din Smârdan, Silviu Zinica, la PSD nu a avut loc urmare faptului că nu ar fi fost sprijinit de mișcarea politică de centru-dreapta.

Deputatul USR de Galați a exemplificat sprijinul acordat de USR prin colaborarea în ceea ce privește proiectul de gaze câștigat de comuna din vecinătatea municipiului Galați, în valoare de aproape 35 de milioane de lei, a amintit de deblocarea integrală a sumelor prevăzute a fi alocate comunei pentru asfaltare prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”, dar și de susținerea politică pentru inițierea proiectului ce include un drum ce poate fi considerat o adevărată centură a Smârdanului. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între Schela (ferma de la Greaca), Șendreni (extravilan) și continuă apoi către intersecția cu DN 25 (pod sat Traian), o zonă de drum de pământ, în mare parte. Investiția a fost anunțată recent de Consiliul Județean (CJ) Galați, ca parte a unui proiect mai amplu în ceea ce privește drumurile județene, cu finanțare europeană, ce totalizează aproape 75 de milioane de euro.

La ora actuală, Smârdanul nu avea proiect de gaze finanțat, nu avea contract semnat, dacă nu interveneam, la un moment critic, în mod corect, instituțional”, a menționat Bogdan Rodeanu. Acesta a adăugat că ”putem să discutăm și despre problemele de la halda de zgură, cu interpelare făcută la ministrul Mediului, despre primele calculatoare care au intrat în comuna Smârdan pentru copii, sau despre amendamentele pe care le-am susținut în ceea ce privește bugetul pe anul 2024, dar ceea ce vreau să arăt este că nu așa-zisa lipsă a susținerii USR pentru primarul din comuna Smârdan au stat la baza deciziei de plecare la PSD. A fost o decizie personală, ale cărei motive doar el le știe”. ”Nu a existat nicio solicitare de sprijin din partea primarului Silviu Zinica care să nu fi fost rezolvată”, a conchis deputatul USR.


Distribuie articolul

You May Also Like