Primăria a anunțat unde și când va fi construită prima parcare supraetajată din orașul Galați

Distribuie articolul

Prima parcare supraetajată din orașul Galați ar putea să apară în următorii doi ani. Este vorba despre proiectul de la Complexul Ancora promovat de Primăria Galați. Pentru ridicarea clădirii, municipalitatea va demola mai multe garaje.

„Proiectul de realizare a primei parcări multietajate în Galați prinde contur. Au fost semnate dispozițiile privind eliberarea terenului unde urmează să fie construită prima parcare multietajată din Galați. Aceasta va fi ridicată în cartierul Mazepa I, zona blocului R5. Pentru acest proiect au fost aprobați indicatorii tehnico-economici iar documentația este deja transmisă spre validare urmând să fie demarată procedura de achiziție publică. Conform proiectului, construcția va avea 3 etaje și 214 locuri de parcare, 50 de spații de depozitare, racorduri pentru 21 de stații încărcare autovehicule electrice și toate facilitățile conform standardelor în vigoare. Cetățenii care dețin garaje în zonă au fost notificați deja să își elibereze spațiile în vederea demolării”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu pe FB.

În plus, parcarea supraetajată din Mazepa va avea iluminat prin LED, senzori de proximitate, panouri solare și sisteme de control acces cu cartele cu autotaxare, de monitorizare video și de semaforizare cu afișarea numărului de locuri de parcare. Totul va costa 2,5 milioane de euro, banii provenind dintr-un împrumut bancar făcut de municipalitate. Construcția va fi gata în cel mult doi ani de la deschiderea șantierului, promit reprezentanții Primăriei Galați.

Tot în Galați, se vorbește despre un proiect ce vizează ridicarea unei parcări supraetajate lângă Spitalul de Urgență Sf.Apostol Andrei. Investiția de aproape 1,8 milioane de euro trebuia să fie gata anul viitor, dar procedurile au fost blocate de o contestație depusă în timpul licitației pentru stabilirea firmei care va construi clădirea. Conform planului, proiectul va fi realizat din fondurile proprii ale Consiliului Județean Galați. Parcarea modernă va avea 325 de locuri dintre care 25 vor fi rezervate persoanelor cu handicap.

Construcția va fi așezată chiar în spatele stației de autobuz de la spital iar intrarea și ieșirea vor fi pe strada Brăilei. Parcarea va fi folosită de clienții spitalului județean dar și de șoferii aflați în trecere prin zonă.


Distribuie articolul

You May Also Like