Blocuri ANL expertizate în urma reclamațiilor locatarilor

Distribuie articolul

Două imobile, construite cu finanțare de la Agenția Națională pentru Locuințe, vor fi expertizate, după ce locatarii au reclamat desprinderea tencuielii și semne ce ar putea fi de la un eventual proces de tasare. Deocamdată, primarul Ionuț Pucheanu nu consideră că ar fi motive reale de îngrijorare.

Locatarii blocului ANL S13, din cartierul „Dimitrie Cantermir”, și cei ai blocului ANL CF3, din zona Gării CFR, au reclamat starea imobilului, solicitând municipalităţii să determine nivelul de degradare. Primul a fost finalizat în 2005 de SC Vega ’93 SRL Galaţi iar al doilea în 2010, de Confort SA. În total, cele două au 73 de apartamente.

Pe lângă tencuiala căzută, locatarii au semnalat faptul că sunt crăpături mari atât la la baza construcțiilor cât și la nivelul aleilor. 

”Am început procedurile pentru a accesa o expertiză tehnică pentru aceste două scări de bloc și pentru ca toată lumea să fie liniștită. Faptul că a căzut niște tencuială pe dinafară cu siguranță nu reprezintă o motivație ca lumea să-și părăsească apartamentele”, a declarat Ionuț Pucheanu în ședința Consiliului Local de ieri. 

Valoarea totală estimată a contractului este de 80.000 de lei fără TVA, din care 50.000 de lei fără TVA pentru blocul CF3 şi 30.000 de lei fără TVA pentru S13. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 noiembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like