Gălățenii ar putea fi iertați de penalitățile datorate Primăriei

Distribuie articolul

În criză de bani, după ce a atras la bugetul local cu 111 milioane de lei mai puțin decât estimase, municipalitatea e pregătită să recurgă la o măsură specială: amnistia fiscală. Ea presupune că rău-platnicii sunt iertați de plata penalităților, dacă achită baza datoriilor. 

Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Pucheanu, în ședința Consiliului Local de astăzi, ca răspuns la o întrebare adresată de Onuț Atanasiu, liderul consilierilor locali liberali. Subiectul era legat de faptul că nu s-a colectat un sfert din bugetul estimat, respectiv 111 milioane de lei.

”În urmă cu doi ani ați luat o măsură care mi s-a părut rezonabilă: de a-i scuti de la plata penalităților pe cei care își plătesc taxele și impozitele. S-a aprobat un astfel de calendar într-o ședință de Consiliu Local. Este o variantă de a atrage venituri la buget”, i-a transmis Atanasiu edilului.

”O putem relua, nu e o problemă. OK, e o idee, o putem discuta la viitoarea ședință de Consiliu Local sau putea face una de-îndată, trebuie să constituie un proiect de sine-stătător”, a răspuns Pucheanu.

O astfel de măsură a mai fost luată în urmă cu doi ani. Scutirea decisă atunci de Consiliul Local s-a aplicat majorărilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor, inclusiv amenzilor contravenţionale stinse până la data de 30 decembrie 2016.

„Schema de ajutor de minimis se aplică în perioada 15.11.2016 – 30.12.2016 pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor principale reprezentând impozite, taxe, inclusiv amenzi contravenţionale restante la 1 octombrie 2016 şi stinse până la data de 30 decembrie 2016”, se arată în raportul de specialitate elaborat de Direcţia Generală Impozite, Taxe şi Venituri Locale (DGITVL) din cadrul Primăriei Galaţi.


Distribuie articolul

You May Also Like