Blocaj la Galați: zeci de pacienți așteaptă în zone tampon transferul în spitalele suport Covid

Distribuie articolul


Zeci de pacienți așteaptă chiar și trei zile să fie internați în spitale suport Covid. Cazurile sunt descoperite după ce se prezintă la UPU de la Spitalul Județean. Acolo bolnavii află că s-au infectat cu virusul SARS CoV-2. Ei nu pot merge acasă și sunt găzduiți în zone tampon amenajate în cel mai mare spital din județ. În timpul în care așteaptă transferul, pacienții nu primesc tratament anti-Covid deoarece Spitalul Județean nu are protocol pentru astfel de bolnavi.


Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Spitalului Județean, în prezent, 32 de pacienți așteaptă să fie transferați la spitale suport Covid din Galați. Unii așteaptă încă de vineri deoarece spitalele în care ar trebui să primească tratament sunt pline ochi.


„La Spitalul Clinic de Urgență sunt 32 pacienți confirmați cu COVID 19 care așteaptă să fie transferați către spitale suport COVID. Dintre aceștia, 12 sunt internați în secția tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate din cadrul secției UPU Smurd. O parte din pacienți așteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferați. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CNCCI și așteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienți au fost confirmați cu COVID în UPU, iar ambulanțele sosesc în continuu. În secția ATI COVID sunt internați un număr de 16 pacienți. Facem mențiunea că în cadrul unității noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt așteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a explicat reprezentantul Spitalului de Urgență din Galați, Ionuț Băneșanu.


Criză este în spitale, dar și la Ambulanța gălățeană care nu mai face față solicitărilor. Cadrele medicale se tem că în perioada următoare situația se va agrava și că instituțiile de specialitate vor fi complet depășite de valul de îmbolnăviri.

foto:. Mediafax. ro


Distribuie articolul

You May Also Like