Biserica oferă mic dejun, cărți de rugăciune și dezinfectanți pentru gălățenii aflați în spațiile de carantină

Distribuie articolul

Arhiepiscopia Dunării de Jos îi ajută pe gălățenii aflați în spațiile de carantină. Marți, reprezentanții bisericii le-au dăruit persoanelor izolate în spațiile organizate de autorități pachete ce conţin cărţi de rugăciune şi materiale de igienă.

Preoții care au livrat pachetele s-au rugat pentru sănătatea persoanelor din spațiile de carantină.

„Preoţi împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi cu mai mulţi voluntari, au preluat produsele special pregătite de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi s-au deplasat la două dintre cele patru centre de carantină din judeţul Galaţi pentru a le oferi pachetele ce conţin cărţi de rugăciune şi materiale de igienă: dezinfectanţi, spirt, clor, săpun, detergent lichid şi solid, bureţi, şampon, pastă şi periuţă de dinţi. Chiriarhul Dunării de Jos a scris celor aflaţi în carantină şi un cuvânt părintesc de binecuvântare şi încurajare, îndemnându-i să aibă nădejde în mila, iubirea şi ajutorul lui Dumnezeu şi încredinţându-i totodată de faptul că nu sunt singur în încercarea prin care trec, ci sunt permanet în rugăciunile şi în inimile semenilor lor, preoţii şi credincioşii eparhiei noastre”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

De asemenea, începând de joi preoții vor oferi persoanelor din carantină micul dejun în sistem catering, dar și alte lucruri necesare.

„S-a stabilit ca, începând de mâine, Arhiepsicopia Dunării de Jos să ofere persoanelor carantinate din Galaţi, micul dejun în sistem catering, seturi de lenjerii pentru paturi, prosoape şi saci menajeri”, au precizat reprezentanții bisericii.

Treptat, pachete vor fi trimise și către centrele de carantină din județul Brăila, au spus reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Prin acest program vor fi ajutate peste 2.000 de persoane, valoarea totală a ajutoarelor ridicându-se la suma de aproximativ 150.000 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like